Behandelingen

Klachtgerichte Sporttherapie

Sporttherapie is voor iedereen, dus niet alleen voor sporters. De (overbelastings-) klachten die mensen ervaren kunnen bij iedereen ontstaan. Door werk, stress of sport kunnen er allerlei lichamelijke problemen ontstaan, die beperkend kunnen zijn voor de dagelijkse bezigheden. Denk aan overbelasting, lage rug-, schouder- en nekklachten en blessures. De sporttherapeut gebruikt hierbij een individueel bepaalde combinatie van behandelvormen, zoals fascie technieken, bindweefselmassage, gewrichts-mobilisaties en massage. Wil je meer weten over de verschillende behandelvormen lees dan verder.

Massage bij Kanker

Massage bij Kanker; ontspant het lichaam en ondersteunt het herstel. De massage wordt op een hele prettige, rustige en zachte manier gegeven, zodat het lichaam ontspant en het symptomen als pijn, vermoeidheid en angst kan verminderen. Massage geeft geen genezing maar verbetert de kwaliteit van leven en kan in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden. Voor, tijdens en na de behandelingen als ook in de palliatieve of terminale fase.

Massage bij Kanker Den Haag Healthy and Relax

                                 Sportmassage

Niet alleen sporters hebben baat bij een sportmassage, maar ook mensen die last hebben van stress, hoofdpijn en pijnlijke stijve spieren in bijvoorbeeld de nek, rug en schouders. Of u nu sport op recreatief of hoger niveau, wandelt of fietst; een regelmatige massage helpt bij een sneller herstel tussen de trainingen door. Een sportmassage is een massage die net wat dieper gaat dan een normale ontspannende massage. In de regel wordt een sportmassage sederend (ontspannend) of stimulerend (om te activeren) gegeven. Het is perfect na een dag werken, na het sporten of gewoon "ter onderhoud" van het lichaam. Het kan dus ook hartstikke ontspannend zijn! 

Ontspanningsmassage

Een massage is een prettige manier om lichamelijk en geestelijk tot ontspanning te komen en heeft een krachtige uitwerking op het algemene gevoel van welbevinden die kan helpen bij stress gerelateerde en burn-out klachten. Bij spierklachten zoals een stijve nek, pijn tussen de schouderbladen of onderrug klachten geeft een massage veelal direct verlichting. Tijdens een ontspanningsmassage worden de spieren lekker losgemaakt door rustige en wat stevigere massage technieken toe te passen. Door de massage verlaat de stress je lichaam en heb je na afloop een ontspannen en lichter gevoel van je spieren.

Hotstone Massage

Een hotstone massage is een heerlijke massage waarbij vulkanische stenen gebruikt worden. Door de combinatie van warmte, druk van de stenen en de heilzame werking van essentiële oliën voel je je al snel lekker ontspannen. Laat de warme vulkanische stenen je spieren verwarmen  en verzachten en ontspant lichaam en geest. Vooral in de winter een fijne behandeling voor jezelf

Bindweefselmassage

In tegenstelling tot de meeste massages wordt bindweefselmassage niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam dat zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. Bindweefselmassage kan onder andere worden toegepast bij hoofdpijn en migraine, buik- en borstkas aandoeningen, maag en darm aandoeningen, chronische verkoudheid, slapeloosheid, en pijnen bij de menstruatie en het uitblijven daarvan. De technieken hebben een positief effect op een verslapte of slecht doorbloede huid en ook cellulitis, striae en littekenweefsel kan door deze massagetechniek sterk verbeteren.

Cupping Massage

Cupping massage is een vorm van bindweefselmassage met behulp van siliconen cups. Cupping massage kan stijve spieren los maken, pijn en blokkades verlichten en het weefsel versoepelen. Met als uiteindelijk doel om de stagnatie in het bindweefsel op te heffen en een verbeterde afvoer van de afvalstoffen te stimuleren. De energie kan direct weer vrijer stromen en dat voelt u.

Medical Tape

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om je spieren te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical tape wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen van een Hamstring tape of bij knie- of schouderklachten. Deze elastische tape is er in verschillende kleuren en blijft ook tijdens het sporten en douchen prima zitten.

Hooikoorts Tape

Heeft u ook last van niezen, jeukende en tranende ogen en een loopneus? Misschien heeft u last van hooikoorts. Ongeveer 20% van de mensen heeft last van hooikoorts. Heb je al van alles geprobeerd om van je klachten af te komen, maar dat lukt niet echt. Probeer dan eens de Hooikoorts tape met behulp van Medical Tape. Deze techniek kan verlichting van de hooikoortsklachten geven en in sommige gevallen kunt u zelfs klachtenvrij het hooikoorts seizoen door.