Hotstone Massage

Hotstone massage

De Hotstone massage is 1 van de meest geliefde massagevormen en is een heerlijke massage door de combinatie van warmte, druk van de stenen en de werking van 100% natuurlijke oliën,  wat zorgt voor ontspannen spieren en een verbeterde bloedcirculatie. Laat de warme vulkanische stenen je spieren verwarmen en verzachten.

Volledige ontspanning van het lichaam

Een hotstone massage is een volledige lichaamsmassage, van 60 of 90 minuten, met behulp van warme stenen met als doel een volledige ontspanning van het lichaam en geest. Het heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel, waardoor spanningen gemakkelijker losgelaten worden. De warme stenen helpen de spieren ontspannen. Het is daarom een ideale massagebehandeling bij stijve spieren en spierpijn. Verder stimuleert het de bloedsomloop en de werking van de organen. Afvalstoffen worden gemakkelijker uit het lichaam weggevoerd. Hierdoor draagt de massage bij aan het stimuleren van het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Deze massage wordt gegeven met zwarte basaltstenen die gevormd zijn vanuit de hete lava van vulkanen. Door de vulkanische oorsprong van iedere steen hebben deze stenen een zeer hoog percentage aan ijzer en magnesium waardoor ze de mogelijkheid hebben om de warmte lang vast te houden. De werking van de stenen is ontgiftend, ontspannend en hebben een sterke magnetische kracht die vernieuwde energie geeft aan uw lichaam. De massage met warme stenen is rustgevend voor iedereen maar zeker ook voor mensen met stress, spanningen en concentratieproblemen zoals ADHD en het verminderend pijn bij oa spier- en gewrichtsaandoeningen. 

Na deze massage is het van belang om veel water te drinken zodat afvalstoffen uit uw lichaam kunnen en om het lichaam van binnen uit af te koelen.

Tijdens de hotstone massage worden er heerlijke natuurlijke oliën en warme, basalt stenen gebruikt om de spieren te ontspannen, de bloedcirculatie te verbeteren en je gehele welzijn te bevorderen!

Bij welke klachten kan een hotstone massage jou helpen?

Een hotstone massage is ideaal wanneer je vermoeid bent. De massages variëren van 60 tot 90 minuten en zijn enorm rustgevend en ontspannend. Na een massage met de warme stenen voel je je weer opgeladen en zit je lichaam vol nieuwe energie. Daarnaast helpt deze massage bij het verlichten van verschillende pijnen en kwaaltjes. Er is dus eigenlijk geen reden te bedenken waarom je de hotstone massage niet een keer zou moeten proberen!

 • Spanningen en stress
 • Spierproblemen
 • Gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)
 • Spijsverteringsproblemen
 • Slechte doorbloeding
 • Fibromyalgie

Wat kun je verwachten van een hotstone massage?

Wanneer je op de massagetafel ligt, zal ik de de warme basaltstenen op een handdoek plaatsen, zodat je kunt wennen aan de warmte en druk van de stenen. Daarna wordt een 100% natuurlijke en geurende olie op je huid aangebracht. Op het moment dat je volledig ontspant en gewend bent aan de temperatuur van de stenen, zal de masseur langzaam met de stenen over je lichaam masseren. Zo nu en dan zullen de stenen op een bepaalde plek van het lichaam worden gelegd zodat de warmte tot diep in je lichaam kan doordringen. Je zult merken dat stress en zorgen verdwijnen.

Prijzen van een behandeling

 • 60 min lichaamsmassage                        €60,- 
 • 90 min  uitgebreide lichaamsmassage    €90,- 

Wanneer mag u geen massage met warme stenen ondergaan?

 • U zwanger bent
 • U lijdt aan hoge bloeddruk
 • U ontstekingen heeft

Bij een hoge buitentemperatuur (>25 graden C) wordt de hotstone massage omgezet in een ontspanningsmassage of verzet. De reden hiervan is dat anders jouw lichaamstemperatuur te hoog kan worden en geen mogelijkheid heeft om natuurlijk af te koelen.

Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van: 

 • Medicatie gebruik, zoals ontstekingsremmers en bloedverdunners
 • Alcohol en drugs