Massage bij Kanker

Ontspant het lichaam en ondersteunt het herstel

Kanker is een ingrijpende ziekte en heeft een grote impact op u en uw naasten. De behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat diepe sporen na, zowel lichamelijk als geestelijk. Als u de diagnose kanker krijgt belandt u in een medische achtbaan, waarbij alle aandacht gericht is op uw ziekte en vrijwel niet op u als mens. U wordt gezien als patiënt en aanraking is vaak alleen nog maar om medische redenen, terwijl lichamelijk contact zo belangrijk is voor u als persoon. U kunt spanning en stress ervaren over de toekomst en een massage bij kanker ontspant het lichaam en ondersteunt het herstel. 

Wat kan massage bij kanker voor u betekenen

Zowel lichaam als geest hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en vertrouwen in het lichaam te herstellen. Maar misschien nog wel belangrijker: de massage wordt op een hele prettige, rustige en zachte manier gegeven, zodat het lichaam ontspant en het symptomen als pijn, vermoeidheid, slapeloosheid, misselijkheid, stress, depressie en angst kan verminderen. 

Bij massage bij kanker wordt de massage aangepast aan uw wensen en afgestemd op uw klachten en conditie. Hierdoor raakt uw lichaam niet verder uit balans, maar ontspant. Door kennis van de ziekte, de behandelingen en bijwerkingen daarvan, kan ik als opgeleid en gespecialiseerd in massage bij kanker u een optimale ontspanningsmassage geven. 

Massage geeft geen genezing maar verbetert de kwaliteit van leven en kan in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden. Voor, tijdens en na de behandelingen als ook in de palliatieve of terminale fase.

Afspraak maken

Het gehele consult duurt 60 min en is uitsluitend op afspraak. Voorafgaande aan de afspraak ontvangt u per email een uitgebreid anemnese formulier, wat u ingevuld naar mij terug kunt sturen. Zo weet ik vooraf waar ik tijdens de massage rekening mee moet houden en hoeft u niet alles uitgebreid te vertellen wat misschien erg vermoeiend of emotioneel kan zijn. Eventuele aanvullende vragen zal ik tijdens het consult wel met u bespreken. Klik hier om direct naar de online agenda te gaan.

Instituut massage bij kanker

Het Instituut Massage bij Kanker leidt sinds 2011 massagetherapeuten op in de specialisatie
Massage bij Kanker en werkt daarin nauw samen met de Society for Oncology Massage in de VS. Ik ben ook aangesloten bij het landelijk netwerk Massage bij Kanker.

Gedurende deze opleiding leren we welke aanpassingen we moeten doen als we mensen met de ziekte kanker gaan masseren. Het is een massage die gericht is op het parasympatisch zenuwstelsel, vergelijkbaar met het zacht insmeren van bodylotion. De massage heeft ontspanning als doel en kan daarnaast klachten als angst, stress, depressie en vermoeidheid verlichten. De massagetherapeuten passen de massage aan bij verminderde weerstand, vermoeidheid, neuropathie en andere mogelijke bijwerkingen.