Over de therapeut

Ik ben Miriam Waindrich en na bijna 20 jaar als accountmanager van medische bedrijven te hebben gewerkt en een burn-out te hebben doorgemaakt, besloten om, eerst naast mijn baan als masseur gewerkt te hebben, nu fulltime voor mezelf als sporttherapeut en masseur aan de slag te gaan.

Ik richt me in mijn praktijk vooral op mensen, niet alleen sporters, met (sport)blessures of langdurige lichamelijk gerelateerde klachten aan bv nek, schouder, rug of benen. Helaas kan ik door een aantal flinke knieblessures zelf niet meer actief sporten, maar daarom vind ik het des te leuker om mensen te helpen bij het herstel van hun klachten en blessures en het mogelijk maken om hun sport weer uit te kunnen oefenen.

In mijn praktijk probeer ik tijdens de behandeling, voor wie dat wil een luisterend oor te bieden en mensen bewust te maken van hun lichaam en de relatie met de klachten die zij ervaren. Mijn motto is dan ook The body achieves what the mind believes! Een goede balans tussen belasting en belastbaarheid van lichaam en geest is noodzakelijk om klachtenvrij te kunnen functioneren in het dagelijks leven en tijdens sport beoefening. Stress, overbelasting, blessures of een verkeerde werkhouding kan dit evenwicht verstoren. Door zowel preventief als klachtgericht te werken hoop ik bij te kunnen dragen aan cliënten die gezond en ontspannen in het leven staan.

Ik ben opgeleid als NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) Sportmasseur. Hierna heb ik de opleiding tot Sporttherapeut bij MYOS opleidingen gevolgd. De opgedane kennis zet ik in binnen mijn praktijk en wekelijks als sportverzorger en sporttherapeut voor de selectie van korfbalvereniging ALO in Den Haag.

Buiten mijn opleiding als sportmasseur en sporttherapeut heb ik diverse cursussen gevolgd waardoor ik breed georiënteerd ben in zowel sport gerelateerd als op het ontspanningsvlak. Uiteraard volg ik jaarlijks diverse bij- en nascholingen om mijn licentie geldig te houden en up-to-date te blijven.

Mijn gevolgde opleidingen en cursussen

 • NGS Sportmassage
 • Sporttherapie
 • Masterclasses gewrichts- en wervelmobilisaties en manipulaties
 • Massage bij Kanker 
 • Hotstone massage
 • Cupping massage
 • Bindweefselmassage
 • Triggerpoint behandeling
 • Medical Taping Concept
 • EHBO en AED
 • Opleiding HBO Medische Basiskennis

Hobby's

Naast mijn werkzaamheden als sporttherapeut en masseur en moeder van 2 kinderen, ben ik actief lid van de Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade. Ik ben hier al 30 jaar lid en na jaren in het bestuur te hebben gezeten geef ik nu opleiding aan nieuwe Lifeguards in het zwembad en op het Haagse strand en ben ik Vertrouwenscontactpersoon. Verder geef ik zwemonderwijs aan kinderen, waarvan ook kinderen met een lichamelijke of psychische beperking. Al vanaf kleins af aan maken de zee en zwemmen deel uit van mijn leven. In de weekenden bestaat het leven uit korfbal spelende kinderen en als sportverzorger ben ik ook bij de selectie van korfbalvereniging Die Haghe uit Den Haag betrokken. Af en toe train en speel ik zelf ook nog wel eens een recreatief wedstrijdje. In mijn spaarzame vrije tijd doe ik aan paardrijden en lezen.